2018

Momenteel zijn er geen nieuwsitems.

Agenda

23-06-2018 (zaterdag)

expositie Hennie van der Steeg

23-06-2018 - 01-07-2018

Zaterdag 23 juni t/m 1 juli: expositie Hennie van der Steeg  uit Nieuwstadt.

Lees meer...

Verslag van de activiteiten

Verslag van de uitgevoerde activiteiten in 2015

 

a. Podiumkunsten


10 januari 2015: het Erato String Trio bracht samen met Fifiënne Luvuma (dans en voordracht) het programma ‘Eastern Fairy Tales. Het Trio bestaat uit Pauline Koning (viool), Mara Tieles Cutié (altviool) en Katja Didychenko (cello). Muziek van Dvorak, Glinka, Kodaly, Borodin en Tanejev.

7 februari 2015: het Canja Ensemble, bestaande uit Valerie Colen (hobo), Tom Wolfs (klarinet) en Geovanny de Bock (fagot). Zij speelden muziek van Haydn, Telemann en Bach.

8 maart 2015: concert met Wood and Winds, bestaande uit Peter Wilms (marimba, percussie) en Werner Janssen (saxofoons, klarinetten en dwarsfluit). Zelf gecomponeerde werken met invloeden van klassiek, wereldmuziek, jazz en pop.

22 maart 2015: het Maasland Kozakkenkoor zong Russische, Poolse en Oekraïense liederen.

29 maart 2015: Passieconcert door Vocaal Ensemble Pey Vocaal, o.l.v. Esther Zaad. Zij brachten het ‘Via Crucis’ van Franz Liszt.

18 april 2015: Trio Rodin, bestaande uit Carles Puig Ruscalleda (viool), Esther García Calvo (cello) en Jorge Mengotti Rodero (piano). Zij brachten een programma met Spaanse dansen en Argentijnse tango’s van o.a. Piazolla, Granados en Bunch.

24 april 2015: Chris Ronald en John Ellis brachten een programma met een mix van folk, roots, oude country en Keltische invloeden. Zang, akoestische gitaren, mandoline en ukelele.

9 mei 2015: het internationaal vermaarde gitaarduo Johannes Möller en Laura Fraticelli speelde gitaarduetten van Kaspar Metz, aangevuld met Argentijnse tango’s en eigen composities van de hand van Johannes Möller.

6 juni 2015: pianoconcert door Wouter Bergenhuizen, met werken van Haydn, César Franck en Moessorgski.

20 juni 2015: een avond Nederlandstalige liedjes met muziekgroep Bender, bestaande uit Bert Vissers (zang, gitaar), Tom Bak (gitaar) Jos Caspers (contrabas) en Rodney Calis (trompet en slagwerk).

6 september 2015: de Limburgse troubadour Paul van Loo bracht een programma met Limburgse liedjes, meestal in dialect.

25 september 2015: het Delta Piano Trio, bestaande uit Gerard Spronk (viool), Irene Enzlin (cello) en Vera Kooper (piano) won in augustus de eerste prijs in het Orlando Concours 2015. In dit kader werden zij uitgenodigd voor een concert in het Podiumkerkje. Op het programma stonden werken van Beethoven en Auerbach.

10 oktober 2015: Ensemble Misto Originale,  bestaande uit Willem Tonnaer (dwarsfluiten), Jos Janssen (klarinet) en Theo Collaert (piano). Zij brachten een mix van klassiek en moderner repertoire.

24 oktober 2015: muziekgroep Baltus & Co, bestaande uit Rob Baltus (gitaar en zang), Ron Stroucken (percussie en zang), Roger Grootjans (bas en zang) en Paul Pinckers (gitaar, percussie en zang). Engelstalige covers van muziek uit de jaren 60/70/80, en eigen Limburgs werk.

7 november 2015: Trio Les Amis, bestaande uit Marina Eckhardt (mandoline), Ron Leendertse (gitaar) en Monty van Belzen (accordeon). Zij speelden klassieke werken van  Vivaldi, en Paganini, en Spaanse en Zuid-Amerikaanse composities.

21 november 2015: Vriendenconcert met Harold K. Dit concert was gratis voor vrienden en vrijwilligers van het kerkje. Harold K werd begeleid door Mathijs de Groot, Erwin Gielen en Thimo Geijzen. Limburgs repertoire.

12 december 2015: La Rosa de Maastricht, klezmermuziek door Mariette Koolhoven (zang), Philip Kees (gitaar) en Paula Paashuis (viool).


b. Exposities

2 augustus tot en met 16 augustus 2015:
Expositie met schilderijen en beelden van de Limburgse beeldend kunstenaar Sjer Jacobs. De opening op 2 augustus werd muzikaal omlijst door ‘Sonidus’, bestaande uit Marc Bongers en Iris Köhlen. De expositie werd gerealiseerd in samenwerking met Galerie-Kunsthandel Bärwaldt.

12 september tot en met 20 september 2015:
Expositie ‘Koempels in Beeg’. Centraal stonden 10 portretten van mijnwerkers uit Grevenbicht die ondergronds in de mijn Maurits hebben gewerkt. De portretten werden omgeven door voorwerpen, foto’s en documenten die herinneren aan de geportretteerde koempel. De expositie werd gerealiseerd in samenwerking met Heemkunde Vereniging Beeg. De officiële opening op 12 september werd verricht door wethouder Leon Geilen.

Het programma rond de koempels werd op 27 september afgesloten met een verhalenmiddag, met als gastspreker Wiel Hoekstra, een mijnwerkerszoon uit de oostelijke mijnstreek.

c. Activiteiten voor/door protestantse gemeente Sittard-Grevenbicht

1 februari 2015:
Feestelijk middag in het kerkje i.v.m. het 75-jarig jubileum van gemengd zangkoor ‘Ons Genoegen’, waarbij dirigente/organiste Annie Niessen van de Protestantse Kerk Nederland het draaginsigne in brons met oorkonde ontving voor haar jarenlange inzet als organist en dirigente. Optredens van de Cantorij van de Johanneskerk, Sien van Wersch e.a.

26 maart 2015: het wijkteam van de PGS-G organiseerde een koffiemiddag voor 60-plussers.
5 april 2015: Paasviering PGS-G
24 mei 2015: Pinksterviering PGS-G
19 juli 2015: Regiodienst PGS-G en PGGBU
19 november 2015: het wijkteam van de PGS-G organiseerde een koffiemiddag voor 60-plussers.
11 december 2015: het wijkteam van de PGS-G organiseerde een workshop kerststukjes maken o.l.v. Marjan van Didden.
25 december 2015: Kerstviering PGS-G.
Bij bovenstaande activiteiten wordt geen huur in rekening gebracht.

d. Activiteiten  door derden, ter beschikkingstelling kerkgebouw


In 2015 is het kerkgebouw gratis ter beschikking gesteld aan de ds. Deelemanschool, voor vieringen op 2 april (paasviering) en 13 juli (einde schooljaar).

Op 16 oktober is het kerkgebouw verhuurd aan de organisatoren van het Bluegrass Festival Beeg, voor een besloten sponsoravond. Optreden van Borderline Breakdown Band.

Met ingang van november 2015 repeteert het koor ‘Ons Genoegen’ op donderdagavonden in het kerkgebouw. Hiervoor wordt geen huur in rekening gebracht.

e. Stoelenproject


Ook in 2015 hebben mensen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een stoel in het kerkje te adopteren, voor een bedrag van 57 euro per stoel.

f. Herinrichting en restauratie

In 2015 is de laatste hand gelegd aan het project ‘herinrichting en restauratie’.
Bij de ingang van de kerkzaal is een facade aangebracht waarachter de stoelen en expositiepanelen opgeslagen kunnen worden. In die facade zijn voor de deuren naar de kerkhal glazen deuren aangebracht ten behoeve van de klimaatbeheersing.
Tevens is de kerk nu voorzien van een brand- en inbraakalarm.
De verlichting in de kerkzaal is aangesloten op een regelpaneel, zodat de lichten kunnen worden gedimd of gedoofd vanaf een centraal punt. De verlichting in de vitrine is op een tijdklok aangesloten. Ook zijn de allerlaatste schilderwerkzaamheden uitgevoerd.

Op 29 augustus 2015 vond in het kerkje een feestelijke bijeenkomst plaats ter afsluiting van het project. Daarbij werden vertegenwoordigers van provincie, gemeente en maatschappij van welstand uitgenodigd. Er was een muzikaal optreden door de band Dyonne en Axel.