Wie zijn wij

Programma herfst en winter 2017

 • Bajanvirtuoos Kurylenko: absolute wereldtop op 10 december

  Op zondagmiddag  10 december 2017 Bajanvirtuoos Kurylenko en violiste Anna Janssen. Aanvang 15.00 uur. Entree € 12,00. Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

  Bajanvirtuoos Kurylenko en violiste Anna Janssen

  Met zijn intieme klank en orchestraal geluid brengt de Russische knopaccordeon (bajan) uiteenlopende genres overtuigend tot klinken, zeker als het instrument bespeeld wordt door de Oekraïense musicus Volodymyr Kurylenko (1973). Met veel gevoel en virtuositeit vertolkt hij werken uit de Slavische bajanliteratuur, muziek waarin de Westerse klassieken, de jazz en vooral ook de Slavische volksmuziek op een knappe wijze verwerkt worden. Verder Bach en Tsjaikovski in transscripties voor bajan en ook ‘lichter’ werk, zoals de fine fleur van de Franse (jazz)musette en de tango nuevo van Astor Piazzolla. In het laatste deel van het concert voegt Anna Janssen, violiste van Klezmergroep Mejoeches, daar nog meer wereldmuziekklanken aan toe.  Kurylenko maakte naam als gast op onder meer Jazz Maastricht Masters, de heropening van Theater Carré en op festivals. Ook speelde hij op ‘Vrije Geluiden’, het muzieklaboratorium van de VPRO. Ondanks de successen hiér vindt hij steeds zijn weg terug naar Oekraïne, waar hij zich sterk maakt voor het behoud van het culturele erfgoed, vooral dat van de authentieke bajancultuur en de oude volksliederen.

  Aanvang 15.00 uur, entree 12 euro, aan organisatie Desna.

  Lees meer...

 • Inez Timmer: ‘Mademoiselle Chanel’

  Inez Timmer presenteert zondagmiddag 19 november 15.00 uu een bijzonder programma: ‘Mademoiselle Chanel’.

  Lees meer...

 • De Vliering: folkrock van eigen bodem

  Pakkende muziek die blijft hangen!

  Lees meer...

 • Duo Ahlert & Schwab treedt op in het Podiumkerkje

  Jubileumconcert "Basically Baroque", een aanrader voor de liefhebbers van snaarinstrumenten!

  Lees meer...

Agenda

Er zijn geen geplande evenementen.

Vrijwilligers

De Stichting PKG is een vrijwilligersorganisatie. Er zijn geen betaalde krachten in dienst, alle werkzaamheden worden door vrijwilligers uitgevoerd.

Onder het motto ‘vele handen maken licht werk’ kunnen we altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken! U zou u bijvoorbeeld kunnen opgeven voor de volgende werkzaamheden:

 • Het onderhoud van het kerkgebouw, zoals kleine reparaties, schilderwerkzaamheden, poetsen en opruimen, kortom alles wat nodig is om het gebouw in goede staat te houden.
 • Werkzaam zijn als gastheer of gastvrouw tijdens activiteiten in het kerkgebouw. Een gastheer of gastvrouw houdt zich bijvoorbeeld bezig met: koffie en thee inschenken tijdens de pauze van een concert, entreekaartjes verkopen, toezicht houden tijdens een tentoonstelling, informatie geven over het kerkje aan bezoekers, enzovoorts.
 • Administratieve werkzaamheden ten behoeve van het secretariaat. Denk aan: nieuwsbrieven schrijven voor de Vrienden van het Kerkje, persberichten schrijven, of de ledenadministratie van de Vrienden van het Kerkje beheren.
 • Meehelpen bij de opbouw van tentoonstellingen en exposities. En bij het afbreken er van na afloop.

Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Wilt u ook een handje helpen bij de vele activiteiten die in het Kerkje worden georganiseerd, neem dan contact op met de secretaris (zie ook bestuur).