Programma herfst en winter 2017

 • Bajanvirtuoos Kurylenko: absolute wereldtop op 10 december

  Op zondagmiddag  10 december 2017 Bajanvirtuoos Kurylenko en violiste Anna Janssen. Aanvang 15.00 uur. Entree € 12,00. Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

  Bajanvirtuoos Kurylenko en violiste Anna Janssen

  Met zijn intieme klank en orchestraal geluid brengt de Russische knopaccordeon (bajan) uiteenlopende genres overtuigend tot klinken, zeker als het instrument bespeeld wordt door de Oekraïense musicus Volodymyr Kurylenko (1973). Met veel gevoel en virtuositeit vertolkt hij werken uit de Slavische bajanliteratuur, muziek waarin de Westerse klassieken, de jazz en vooral ook de Slavische volksmuziek op een knappe wijze verwerkt worden. Verder Bach en Tsjaikovski in transscripties voor bajan en ook ‘lichter’ werk, zoals de fine fleur van de Franse (jazz)musette en de tango nuevo van Astor Piazzolla. In het laatste deel van het concert voegt Anna Janssen, violiste van Klezmergroep Mejoeches, daar nog meer wereldmuziekklanken aan toe.  Kurylenko maakte naam als gast op onder meer Jazz Maastricht Masters, de heropening van Theater Carré en op festivals. Ook speelde hij op ‘Vrije Geluiden’, het muzieklaboratorium van de VPRO. Ondanks de successen hiér vindt hij steeds zijn weg terug naar Oekraïne, waar hij zich sterk maakt voor het behoud van het culturele erfgoed, vooral dat van de authentieke bajancultuur en de oude volksliederen.

  Aanvang 15.00 uur, entree 12 euro, aan organisatie Desna.

  Lees meer...

 • Inez Timmer: ‘Mademoiselle Chanel’

  Inez Timmer presenteert zondagmiddag 19 november 15.00 uu een bijzonder programma: ‘Mademoiselle Chanel’.

  Lees meer...

 • De Vliering: folkrock van eigen bodem

  Pakkende muziek die blijft hangen!

  Lees meer...

 • Duo Ahlert & Schwab treedt op in het Podiumkerkje

  Jubileumconcert "Basically Baroque", een aanrader voor de liefhebbers van snaarinstrumenten!

  Lees meer...

Agenda

Er zijn geen geplande evenementen.

Onze doelstelling

De doelstelling van de stichting staat duidelijk omschreven in artikel 2 van de statuten.

Volgens dit artikel heeft de Stichting tot doel het kerkgebouw aan de Heilig Kruisstraat 30 te Grevenbicht te behouden als historisch monument voor de protestantse gemeente Sittard-Grevenbicht en voor de Grevenbichtse gemeenschap in bredere zin.

Op 1 juli 2011 zijn de Protestantse Gemeente Sittard en de Protestantse Gemeente Grevenbicht gefuseerd. Omdat de Protestantse Gemeente Sittard beschikt over een ruim kerkgebouw in Sittard, is besloten dat de Grevenbichtse protestanten voor de reguliere diensten in Sittard naar de kerk gaan. In het Grevenbichtse kerkje worden ook nog kerkdiensten gehouden. Zo worden de kerkelijke feestdagen hier gevierd, er zijn regiodiensten, begrafenissen, vieringen met de ds. Deelemanschool enz. 

De Stichting Protestants Kerkje Grevenbicht is op 1 juli 2011 opgericht. Het is een protestantse Stichting, wat onder meer inhoudt dat de bestuursleden moeten worden benoemd door de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Sittard-Grevenbicht, en dat de begroting en jaarrekening ter goedkeuring moeten worden voorgelegd aan die kerkenraad. Ook moeten de begroting en jaarrekening ter controle worden voorgelegd aan het Regionaal College voor de behandeling van beheerszaken van de protestantse kerk in Nederland. Dit is in de Statuten vastgelegd.

De Stichting ontvangt geen financiële ondersteuning van de Protestantse Gemeente Sittard-Grevenbicht, noch van de Protestantse Kerk in Nederland. Dat betekent dat de Stichting zelf moet zorg dragen voor inkomsten om het onderhoud van het kerkgebouw te financieren. De Stichting doet dit onder meer door middel van het organiseren van activiteiten die geld in het laatje brengen. Deze activiteiten zijn dus geen doel van de Stichting, maar slechts een middel om het werkelijke doel te bereiken: instandhouding van het kerkgebouw.

De instandhouding van een monumentaal kerkgebouw is een kostbare zaak. De Stichting stelt zich ten doel om via onder meer de volgende activiteiten gelden te genereren voor de instandhouding van het kerkje:

 • Het tegen betaling beschikbaar stellen van het kerkgebouw voor bijeenkomsten van nationaal, provinciaal of plaatselijk belang, voor tentoonstellingen op cultureel gebied, voor uitvoeringen op het gebied van podiumkunsten, voor lezingen, seminars en andere bijeenkomsten, voor erediensten en bijeenkomsten van kerkgemeenschappen, en ten slotte voor begrafenissen en huwelijken.
 • Het verwerven van donateurs, die als ‘vrienden van het kerkje’ een jaarlijkse bijdrage betalen aan de Stichting.
 • Het aanvragen van subsidies en bijdragen van overheidswege, van stichtingen, verenigingen, kerkelijke instellingen en van sponsors uit het bedrijfsleven.

De Stichting beoogt niet het behalen van winst (geen winstoogmerk). Dit is statutair vastgelegd. De inkomsten die worden behaald met de activiteiten, komen geheel ten goede aan het onderhoud van het kerkgebouw, het orgelfonds en aan het organiseren van nieuwe activiteiten.