Programma herfst en winter 2017

 • Bajanvirtuoos Kurylenko: absolute wereldtop op 10 december

  Op zondagmiddag  10 december 2017 Bajanvirtuoos Kurylenko en violiste Anna Janssen. Aanvang 15.00 uur. Entree € 12,00. Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

  Bajanvirtuoos Kurylenko en violiste Anna Janssen

  Met zijn intieme klank en orchestraal geluid brengt de Russische knopaccordeon (bajan) uiteenlopende genres overtuigend tot klinken, zeker als het instrument bespeeld wordt door de Oekraïense musicus Volodymyr Kurylenko (1973). Met veel gevoel en virtuositeit vertolkt hij werken uit de Slavische bajanliteratuur, muziek waarin de Westerse klassieken, de jazz en vooral ook de Slavische volksmuziek op een knappe wijze verwerkt worden. Verder Bach en Tsjaikovski in transscripties voor bajan en ook ‘lichter’ werk, zoals de fine fleur van de Franse (jazz)musette en de tango nuevo van Astor Piazzolla. In het laatste deel van het concert voegt Anna Janssen, violiste van Klezmergroep Mejoeches, daar nog meer wereldmuziekklanken aan toe.  Kurylenko maakte naam als gast op onder meer Jazz Maastricht Masters, de heropening van Theater Carré en op festivals. Ook speelde hij op ‘Vrije Geluiden’, het muzieklaboratorium van de VPRO. Ondanks de successen hiér vindt hij steeds zijn weg terug naar Oekraïne, waar hij zich sterk maakt voor het behoud van het culturele erfgoed, vooral dat van de authentieke bajancultuur en de oude volksliederen.

  Aanvang 15.00 uur, entree 12 euro, aan organisatie Desna.

  Lees meer...

 • Inez Timmer: ‘Mademoiselle Chanel’

  Inez Timmer presenteert zondagmiddag 19 november 15.00 uu een bijzonder programma: ‘Mademoiselle Chanel’.

  Lees meer...

 • De Vliering: folkrock van eigen bodem

  Pakkende muziek die blijft hangen!

  Lees meer...

 • Duo Ahlert & Schwab treedt op in het Podiumkerkje

  Jubileumconcert "Basically Baroque", een aanrader voor de liefhebbers van snaarinstrumenten!

  Lees meer...

Agenda

Er zijn geen geplande evenementen.

Inez Timmer: ‘Mademoiselle Chanel’

27-08-2017 08:09 door podiumkerkje

over Coco, de beroemde ontwerpster

Op zondagmiddag  19 november 2017 Inez Timme met het programma "Mademoiselle Chanel". Aanvang 15.00 uur. Entree € 12,50. Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

Inez Timmer presenteert deze zondagmiddag een bijzonder programma: ‘Mademoiselle Chanel’.  Inderdaad, over de beroemde ontwerpster van damesmode en oprichter van Chanel. Zij ontwierp ook juwelen, handtassen en parfums. Ze creëerde een parfum dat de wereld veroverde, kleedde wereldsterren en presidentsvrouwen. Haar eenvoudige komaf haalde haar telkens weer in en zo bleef ze gevangen in eindeloze eenzaamheid, die de triomf van haar werk overschaduwde. Een opwindende en bruisende voorstelling met Franse chansons. De ‘interactieve muzikale theatersolo’ over het leven van Coco Chanel wordt vertolkt door Inez Timmer. Met dit muzikaal theaterverhaal onderstreept zij haar grote capaciteiten waarmee ze eerder hoge ogen gooide in de succesvolle musicals Cyrano en The Phantomof the Opera van Joop van den Ende Theaterproducties.

Aanvang 15.00 uur, entree 12,50 euro, ‘Vrienden’ 10 euro.

Ga terug