Programma herfst en winter 2017

 • Bajanvirtuoos Kurylenko: absolute wereldtop op 10 december

  Op zondagmiddag  10 december 2017 Bajanvirtuoos Kurylenko en violiste Anna Janssen. Aanvang 15.00 uur. Entree € 12,00. Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

  Bajanvirtuoos Kurylenko en violiste Anna Janssen

  Met zijn intieme klank en orchestraal geluid brengt de Russische knopaccordeon (bajan) uiteenlopende genres overtuigend tot klinken, zeker als het instrument bespeeld wordt door de Oekraïense musicus Volodymyr Kurylenko (1973). Met veel gevoel en virtuositeit vertolkt hij werken uit de Slavische bajanliteratuur, muziek waarin de Westerse klassieken, de jazz en vooral ook de Slavische volksmuziek op een knappe wijze verwerkt worden. Verder Bach en Tsjaikovski in transscripties voor bajan en ook ‘lichter’ werk, zoals de fine fleur van de Franse (jazz)musette en de tango nuevo van Astor Piazzolla. In het laatste deel van het concert voegt Anna Janssen, violiste van Klezmergroep Mejoeches, daar nog meer wereldmuziekklanken aan toe.  Kurylenko maakte naam als gast op onder meer Jazz Maastricht Masters, de heropening van Theater Carré en op festivals. Ook speelde hij op ‘Vrije Geluiden’, het muzieklaboratorium van de VPRO. Ondanks de successen hiér vindt hij steeds zijn weg terug naar Oekraïne, waar hij zich sterk maakt voor het behoud van het culturele erfgoed, vooral dat van de authentieke bajancultuur en de oude volksliederen.

  Aanvang 15.00 uur, entree 12 euro, aan organisatie Desna.

  Lees meer...

 • Inez Timmer: ‘Mademoiselle Chanel’

  Inez Timmer presenteert zondagmiddag 19 november 15.00 uu een bijzonder programma: ‘Mademoiselle Chanel’.

  Lees meer...

 • De Vliering: folkrock van eigen bodem

  Pakkende muziek die blijft hangen!

  Lees meer...

 • Duo Ahlert & Schwab treedt op in het Podiumkerkje

  Jubileumconcert "Basically Baroque", een aanrader voor de liefhebbers van snaarinstrumenten!

  Lees meer...

Agenda

Er zijn geen geplande evenementen.

Films

Op 8 november 2014 gaf celliste Mayke Rademakers een soloconcert in het Podiumkerkje. Zij speelde op de violoncello werken van Sofia Gubaibulina, Johan Sebastian Bach en Benjamin Britten. Daarna ging zij improviseren op de elektrische cello. In deze opname kunt u haar eigen compositie beluisteren, getiteld 'Distant', het vierde deel.

Concert in het Protestantse Kerkje te Grevenbicht met Helene Dütz gitaar en de fluitisten Rianne Kriechel en Willem Tonnaer, 10 december 2011.

Roel Padmos bracht een bezoek aan de in november 2011 gehouden expositie "Statenbijbels tussen Maas en mijn", en maakte de volgende sfeerimpressie.

In het volgende zelfgemaakte videofilmpje door Heidrun kunt u het Ensemble Fluitmozaïek zien en horen in Cantate Domino van G. Pitoni, in een eigen bewerking tijdens het voorjaarsconcert in het protestantse kerkje te Grevenbicht.

Van links naar rechts: Claudia Moonen, Heidrun Jöchner, Willem Tonnaer, Danielle Vliex, Xander Urlings en Rachelle Steeman.